ФСБшники прокоментували затримання Віри Савченко

ФСБшники прокоментували затримання Віри Савченко

Укрінформ
У Федеральній службі безпеки РФ прокоментували затримання на кордоні сестри незаконно засудженої в Росії Надії Савченко Віри.

Як заявили ТАСС в прес-службі прикордонного управління ФСБ РФ по Ростовській області, Віра Савченко перебуває у федеральному розшуку.

"27 квітня на автомобільному пункті пропуску "Чертково" в ході прикордонного контролю осіб, які прямують на авто з Російської Федерації, була виявлена громадянка України Віра Савченко, яка перебуває у федеральному розшуку", - пояснили в прес-службі.

У відомстві зазначили, що йдеться про порушену в Чеченській Республіці кримінальній справі за ч. 2 ст. 297 КК РФ (неповага до суду).

"Про даний факт було повідомлено ініціатору (розшуку) і викликані співробітники поліції, які з нею провели необхідні заходи", - додали в ФСБ.

Крім того, в прес-службі заявили, що у Савченко відсутні підстави для перетину кордону.

"Громадянку Савченко через кордон не пропустили у зв'язку з відсутністю достатніх підстав, що дають їй право на перетин кордону", - сказали ФСБшники.

Нагадаємо, 27 квітня ввечері Віру Савченко намагалися затримати на кордоні з Україною. Причина - кримінальна справа піврічної давнини, нібито за неповагу до чеченського суду, туди Віра їздила в якості громадського захисника українців Карпюка і Клиха. Від російських правоохоронців Вірі вдалося сховатися в машині з дипломатичними номерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-