Суд розглядає відсторонення з посади мера Вишгорода

Суд розглядає відсторонення з посади мера Вишгорода

Фото
Укрінформ
Печерський районний суд міста Києва розглядає клопотання прокуратури Київської області щодо відсторонення від посади мера Вишгорода Олексія Момота, якого звинувачують у вимаганні від представників будівельної фірми хабаря у розмірі $300 тисяч.

Засідання суду в середу відкрила суддя Світлана Шапутько, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Прокуратура просить суд відсторонити Момота від посади строком на 2 місяці.

На судовому засіданні присутній Момот, його адвокати і прокурор.

Фото: Олег Петрасюк/Укрінформ

На початку засідання адвокати заявилит про відвід прокурору. Зокрема, Олександр Байдик заявив, що справа Момота перебуває "у виключній компетенції НАБУ". Він пояснив це тим, що сума неправомірної вигоди, яку за версією слідства вимагав Момот від представників будівельної компанії,  складає 300 тисяч доларів, тобто "особливо крупний розмір".

Захисник наголосив, що відповідно до українського законодавства є чітка заборона передавати справу іншому органу досудового розслідування. Він переконаний, що слідство мають вести прокурори спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Досудове розслідування було розпочато і проводить неуповноваженим органом",- зазначив він.

Після заслуховування сторін суддя відправилась до нарадчої кімнати для прийняття рішення щодо клопотання сторони захисту про відвід прокурора.

Як повідомляв Укрінформ, 17 квітня Печерський районний суд Києва виніс ухвалу про запобіжний захід відносно мера міста Вишгород Олексія Момота - 5 млн гривень застави або 2 місяці під вартою. Звинувачення просило вдвічі більшу суму за перебування на волі.

Нагадаємо, працівники прокуратури Київської області спільно із співробітниками Головного управління СБУ в м.Києві і Київській області затримали мера міста Вишгород Олексія Момота, який зі спільниками вимагав від представника будівельної фірми неправомірну вигоду в сумі 300 тис. доларів, а також приміщення в 4 тис. кв.м у новобудові.

19 квітня мера Вишгорода Олексія Момота випустили з Лук'янівського СІЗО під заставу в 5 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-