Справа Мосійчука: ГПУ направить обвинувальний акт до суду

Справа Мосійчука: ГПУ направить обвинувальний акт до суду

Укрінформ
Генпрокуратура направить до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука.

Про це повідомив під час брифінгу в середу прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми самостійно направимо обвинувальний акт стосовно народного депутата Мосійчука до суду", - сказав він.

За словами прокурора, позавчора закінчився останній термін ознайомлення Мосійчука з матеріалами кримінальної справи, однак він не з'явився до Генпрокуратури для ознайомлення з обвинувальним актом, тому відомство має право направити документ до суду без підпису нардепа.

Як повідомляло агентство, у вівторок, 26 квітня, Мосійчук відмовився приймати від прокурора обвинувальний акт та матеріали кримінального провадження, як він пояснив, "у зв'язку із хворобою свого захисника та порушенням його прав на захист протягом слідства".

Нагадаємо, 22 квітня на сайті Генпрокуратури було оприлюднено інформацію про виклик підозрюваного нардепа України Мосійчука для одержання копії обвинувального акту та матеріалів досудового розслідування.

У ГПУ тоді зазначили, що управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління 22 жовтня 2015 року завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою народного депутата України Мосійчука у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2, 3 ст. 296 (хуліганство), ч. 2 ст. 350 (погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок), ч. 1 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів), ч. 1 ст. 350, ч. 2 ст. 350, ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Минулого року генпрокурор Віктор Шокін заявив у парламенті, що депутат є фігурантом кримінальної справи, а також показав відео, на якому той начебто отримує хабар. За деякий час Мосійчука затримали в будівлі парламенту. Зараз він перебуває на волі, бо термін його запобіжного заходу збіг. Сам депутат звинувачення заперечує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-