Президент доручив перевірити законність громадянства Новінського

Президент доручив перевірити законність громадянства Новінського

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко доручив Державній міграційній службі перевірити законність отримання українського громадянства нардепом Вадимом Новінським.

Про це йдеться у відповіді Глави держави на електронну петицію, розміщену на президентському сайті.

"Як Президент України, я зобов’язаний непорушно додержуватися Конституції України і законів України. Ураховуючи зазначене, мною прийнято рішення звернутися до Державної міграційної служби України щодо необхідності перевірки викладених у петиції відомостей та подальшого реагування у разі необхідності", - зазначив Порошенко.

Він також нагадав, що фактично важелів для позбавлення українського громадянства в чинному законодавстві немає. Проте є підстави для його припинення.

Відповідна петиція з’явилась на сайті Президента 18 січня і за три місяці назбирала необхідні 25 тисяч підписів, щоб її розглянув Глава держави.

Нагадаємо, засновник фінансово-промислової групи "Смарт-Холдинг" росіянин Вадим Новінський отримав громадянство України у травні 2012 року з рук тодішнього президента Віктора Януковича за, нібито, визначні заслуги перед Україною. Був обраний депутатом до Верховної Ради VII скликання на довиборах по мажоритарному окрузі в Севастополі. До Верховної Ради VIIІ скликання потрапив за списком "Опозиційного блоку".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-