Гройсман обговорив ситуацію на Донбасі з представниками ФРН, Франції та Польщі

Гройсман обговорив ситуацію на Донбасі з представниками ФРН, Франції та Польщі

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман зустрівся із головами комітетів у закордонних справах парламентів країн Веймарського трикутника: говорили про поточну ситуацію в Україні, та стан виконання Мінських домовленостей.

Про це повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

"Наша позиція незмінна – продовження європейської інтеграції, проведення реформ, виконання плану дій з Міжнародним Валютним Фондом. Роботи є надзвичайно багато і вона потребує спільної концентрації зусиль як Президента, так і Парламенту та Уряду", - заявив Володимир Гройсман, коментуючи плани діяльності Кабінету Міністрів.

Серед пріоритетів Уряду він назвав реформи у сфері судочинства, державного управління, приведення тарифів на газ до економічно обгрунтованого рівня. Також мають важливе значення напрямки дерегуляції, публічної приватизації державних підприємств та децентралізації, зауважив Прем'єр-міністр.

"Корупція, популізм - не менше зло для України, ніж російські танки… Я не збираюся марнувати цей шанс, бо іншого шансу немає. Ми будемо добросовісно робити свою роботу. Ми не хочемо бути проблемою ні для кого: ні для власного народу, ні для партнерів. Трансформація, яку ми маємо пройти, потрібна нам, а не вам", - підкреслив він.

Голова Уряду підкреслив, що Україна віддана виконанню Мінських домовленостей, та поінформував про прийняття відповідних рішень. Разом з тим, на Донбасі продовжуються обстріли українських територій з боку російської сторони.

"Зараз є гарна нагода, щоби росіяни почали виконувати свою частину", - наголосив Глава Уряду та запевнив, що як Прем'єр-міністр України "особисто буде робити все залежне від себе для прийняття рішень, що сприятимуть досягненню мирного процесу".

Голови комітетів у закордонних справах парламентів країн Веймарського трикутника привітали формування нового Кабінету Міністрів та завершення політичної кризи в Україні. Вони висловили сподівання, що Уряд досягне поставлених цілей та запевнили у готовності їхніх країн продовжувати підтримку України.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-