Ярош вручив нагороди добровольцям під

Ярош вручив нагороди добровольцям під "дубом Махна"

Відео
Укрінформ
Народний депутат Дмитро Ярош провів 15-ту церемонію нагородження представників добровольчих батальйонів орденом "Народний герой України".

Про це повідомила у Facebook блогер Олена Білозерська.

"Два роки тому, 20 квітня, добровольці провели перший бій під Слов'янськом - був зачищений блок-пост. Там ми понесли перші втрати... Тоді у нас не було тих знань і навичок, які є тепер - після двох років активних бойових дій. І можна впевнено говорити, що саме добровольчий рух почав активну фазу цієї війни, почав відстоювати українські національні інтереси. Важливо було подати приклад, тому що після "мирної" здачі Криму ми розуміли, що якщо не почнемо проливати кров свою і ворожу, то вони дійдуть і до Києва, і, можливо, до Львова", - сказав, виступаючи на нагородженні Ярош.

"На жаль, незважаючи на великий внесок у зупинення агресора, відкидання його у Луганській і Донецькій областях на ті позиції, які зараз є, ми бачимо, що все-таки добровольчий рух не оцінений гідно, як слід було б, державними структурами. І саме тому нагороди "Народний герой" так важливі", - підсумував він.

У церемонії брала участь волонтер Яна Зінкевич, нагорода була вручена двом представницям Госпітальєрів. Нагороду отримали 12 представників батальйонів "Донбас", "Азов", "Айдар", ДУК ПС, повідомила Білозерська. Всього нагородою вже відзначені 200 бійців і волонтерів.

Нагородження відбувалось поблизу бази 5-го окремого батальйону ДУК, у селі Великомихайлівка Дніпропетровської області, біля місцевої пам'ятки, знаної як "Дуб Нестора Махна".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-