Міністр пояснила, чого тепер навчатимуть дітей у школі

Міністр пояснила, чого тепер навчатимуть дітей у школі

Укрінформ
Дуже багато зараз говорять про 12-й рік навчання, але не це головне в новій українській школі. Тривалість навчання має бути накладена на новий зміст.

Про це міністр освіти Лілія Гриневич написала на своїй сторінці у Фейсбук, коментуючи свій виступ на парламентській годині запитань до уряду.

"Ще раз, щоб розвіяти міфи про запровадження нової системи і нового змісту української школи - все буде поступово і обдумано", - йдеться в повідомленні.

"Коли ми говоримо про нову українську школу, ми перш за все говоримо про новий зміст освіти. Бо дуже багато зараз говорять про 12-й рік навчання, але зовсім не це головне в новій українській школі. Тривалість навчання має бути накладена на новий зміст. Наша головна мета – це перегляд змісту навчання і нові цілі української школи. Діти мають здобути навички та компетентності XXI сторіччя, які узгоджені країнами Європейського Союзу і які потрібні сьогодні сучасному українцю", - зазначила міністр.

На її переконання, окрім знання рідної державної і двох іноземних мов, інформаційних технологій, вміння критично мислити, аналізувати, працювати в команді, мати навички фінансової грамотності й підприємництва, дітям потрібна "освіта для життя. І це головна мета нової української школи".

Далі цей зміст потрібно покласти на відповідну тривалість навчання. Ніхто не піде на раптове запровадження 12-річного навчання без нового змісту, без зарезервованих бюджетних коштів, без відповідної підготовки вчителів і відповідної мережі закладів, запевняє міністр.

"Наша програма мінімум - це запровадження 12-річної школи з 1-го класу з 2018 року. У цьому випадку ви виходимо на 12-й клас у 2029 році. Це орієнтовані терміни вступу України в Європейський Союз, якщо план зближення з ЄС буде виконуватися. Такий план також буде обговорено на національному рівні і узгоджено з парламентом", - пояснює Лілія Гриневич.

"А поки - ми запускаємо розвантаження існуючих програм і запровадження компетентнісного підходу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-