У Запоріжжі Волгу прогнали копняками

У Запоріжжі Волгу прогнали копняками

Відео
Укрінформ
У п'ятницю, 22 квітня, у Запоріжжі побили й закидали яйцями народного депутата Верховної Ради України 5-го скликання, лідера проросійського “Блоку лівих сил” Василя Волгу.  Його колегу, лідера ГО “Соціальне Запоріжжя” Сергія Кузьменка облили зеленкою.

Як повідомляє  кореспондент Укрінформу, так місцеві активісти відреагували на спробу Волги  22 квітня презентувати в Запоріжжі свою політичну силу. 

Крім яєць та зеленки, прихильників соціалізму  трохи поштовхали та нагадали, що Запоріжжя є українською територією. Про можливі наслідки  активісти попереджали заздалегідь. 

«З метою гідної зустрічі заїжджого сепаратиста Волги, мною подано заявку на мирний громадський захід проти сепаратизму, в підтримку територіальної цілісності України та проведення АТО. Тож побратими, час зібратися і вкотре довести, що Запоріжжя - це Україна, а сепаратизм - це хвороба, яку ми лікуватимемо звичним способом», -   написав напередодні події у Фейсбуці Дмитро Харьков. 

Проте,  Волга таки приїхав. Він кілька разів переносив адресу заходу, сподіваючись «відірватися» від  активістів, і нарешті зупинився на  приміщенні ДТСААФ. 

«Ми  запропонували Василю скасувати прес-конференцію, але він відмовився. Почалась сутичка. Чоловік сховався в приміщенні ДТСААФ.  Зрештою, Волга залишив приміщення через коридор ганьби і з правоохоронцями та під конвоєм активістів був доставлений  до одного з відділів поліції», - прокоментував події  один із активістів громадської організації  «Вільні люди». 

Перед приїздом до Запоріжжя Волга намагався провести відповідний захід у Полтаві, та місцева влада відмовила йому в приміщенні і не дала дозвіл на зібрання. 

Василь Волга - український політик, народний депутат Верховної Ради України 5-го скликання, лідер політичної партії «Союз лівих сил».  За часів Януковича був головою Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України. В 2011 році затриманий слідчим прокуратури України спільно з працівниками СБУ за підозрою в скоєнні злочину, пов'язаного з корупцією. 24 вересня 2012 року засуджений до 5 років позбавлення волі. Відомий своїми сепаратистськими ідеями, неодноразово висловлював свою прихильність  до  “руського міра”. 

Нагадаємо, в липні 2011 року Волга був затриманий за хабарництво, а в 2012 році його засудили до п'ятирічного ув'язнення. Він відбував покарання у полтавській виправній колонії №64. Однак термін ув'язнення Волга не відбув до кінця. На початку 2015 року Ленінський районний суд Полтави змінив Волзі невідбутий термін ув'язнення на більш м'яке покарання - 1 рік і 7 місяців виправних робіт.

Наразі Волга веде активну політичну діяльність, агітуючи за зміну зовнішнього курсу України, в тому числі скасувати Угоду про асоціацію з ЄС, і просуває ідею, що країна стоїть перед загрозою нацизму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-