Аласанію хочуть звільнити за критику влади – глава МВС

Аласанію хочуть звільнити за критику влади – глава МВС

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що Зураба Аласанію намагаються звільнити з посади керівника Національної телекомпанії України.

Про це Аваков повідомив у Фейсбуці.

"Зураба Аласанію хочуть звільнити, щоб помститися за розміщені критичні програми! І кампанію атаки на нього розгорнули через це. Безсумнівно, і не вперше. Не за глобальні "помилки реформування " - все більш приземлено - за всілякі "Схеми", "Версії" та інші розслідування, які він допускає в ефірі колишнього УТ-1", - написав він.

За словами Авакова, "такий колективний розум всемогутніх сильних світу цього вирішив: до приватних каналів не дотягнемося, а вже цього "хлопнемо", щоб не кортіло".

"Мені не подобаються ні "Схеми", ні "Теми", ні "БеБеми", вони часто-густо ангажовані й упереджені, деструктивні і руйнівні - як, частенько, і приголомшливо гострі і точні. Але, це суб'єктивна оцінка якості журналістики - і звільняти за це рішенням Кабміну - означає звільняти за критику владу і повертатися в обридливе минуле! Незважаючи на ту кількість отрути, яка вилита цими програмами і на мене особисто - так чинити не можна, аморально і це шлях до диктатури номенклатурних "рішал"!" - зазначив Аваков.

Він також наголосив, що навколо інформаційного простору сьогодні багато полеміки, "часто-густо об'єктивно не комплементарної для каналів і журналістів".

"Але коли пленумами і закликами "звертаються з проханням" до сильних світу цього - і в результаті по суті ЗА КРИТИКУ ВЛАДИ хочуть звільнити менеджера телеканалу - в сучасних умовах це РЕВАНШ старого. Так ми Україну не оновимо. Я, як член Кабінету міністрів, не голосуватиму за такі рішення й активно буду таким рішенням протидіяти!", - пообіцяв міністр.

Як повідомлялося, Зураба Аласанію призначили керівником НТКУ після Революції Гідності, у тому числі для реформування Національної телекомпанії в Громадське мовлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-