У ПАРЄ закликали до посилення міжнародного тиску на Росію

У ПАРЄ закликали до посилення міжнародного тиску на Росію

Укрінформ
Європейські парламентарії, обговорюючи доповідь ПАРЄ «Гуманітарні питання щодо осіб, захоплених під час війни в України», закликали міжнародну спільноту посилити тиск на Росію з метою припинення війни в Україні та звільнення усіх політичних ув’язнених.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Наївний заклик доповідача ПАРЄ (Нелії Клеінберг) до припинення конфлікту в Україні та звільнення усіх полонених відповідно до положень мінських угод є недостатнім. Потрібно посилити тиск міжнародної спільноти на російську владу, потрібно домогтися миру в Україні», - заявив британський парламентарій Джон Ховел.

Його литовський колега Егідіас Варейкіс запропонував слідувати прикладу своєї країни. «Моя країна висловила солідарність з Україною й увела санкції проти усіх причетних до фабрикування «справи Савченко» та «справ» інших українців, усіх 46 осіб. Закликаю усі прогресивні країни приєднатися до нашої ініціативи», - сказав парламентарій.

Раніше повідомлялося, що ПАРЄ на своїй квітневій сесії, що проходить у Страсбурзі, обговорює доповідь «Гуманітарні питання щодо осіб, захоплених під час війни в України». За результатами доповіді ПАРЄ планує ухвалити відповідну резолюцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-