ГПУ порушила справу через тиск на прокурора у Запоріжжі

ГПУ порушила справу через тиск на прокурора у Запоріжжі

Укрінформ
Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження у зв'язку з тиском на працівника прокуратури Запорізької області Романа Мазурика.

Про це під час прес-конференції в четвер повідомив прокурор ГПУ Владислав Куценко.

"Під Запорізькою місцевою прокуратурою №2 проходять мітинги з вимогою відправити у відставку прокурора Романа Мазурика у зв'язку з тим, що прокуратура провела обшуки в Департаменті освіти, а також у постачальників продуктів харчування у дитячі садочки та школи, виявивши підробні печатки ветеринарної служби, якими штампували м'ясо, підроблені штрих-коди, а також було знайдено документальне підтвердження, що замість сиру дітям постачали сирний продукт", - зазначив Куценко.

Він розповів, що на протестні акції людей звозить один із Запорізьких металургійних комбінатів, і вони вимагають звільнити прокурора. "Цього не буде", - запевнив Куценко.

За його словами, до  прокуратури сьогодні надійшло звернення від нардепів парламентської коаліції, які звертають увагу, що в Запоріжжі одна з осіб називає себе "смотрящим", створено злочинне угруповання, яке контролює місцеву владу, бюджетні потоки і незаконно намагається впливати на правоохоронців. "У цьому зв'язку ми розпочинаємо кримінальне провадження по Запоріжжю за ст. 255 - створення та діяльність злочинного угруповання", - резюмував Куценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-