Куценко: Слідство щодо екс-керівників Нацбанку поставлене на паузу

Куценко: Слідство щодо екс-керівників Нацбанку поставлене на паузу

Укрінформ
Слідство стосовно екс-керівників Нацбанку триватиме і після призупинення справи Ігоря Соркіна.

Про це на брифінгу повідомив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко.

“Соркін перебуває у міжнародному розшуку. Його шукає Інтерпол. У справі Соркіна повідомлено про підозру восьми особам, серед яких є колишні керівники Національного банку", - сказав він.

За словами Куценка, наразі завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо колишнього першого заступника голови Національного банку та колишнього голови правління Нацбанку за підозрою у вчиненні у лютому 2014 року спільно з іншими особами акту заволодіння майном “Аграрного фонду” на суму понад 2 мільярди гривень. Їхні дії кваліфіковано за частиною 5 статті 191 ККУ.

Щодо Соркіна, то, за словами прокурора, слідство у його справі зупинене, доки він не буде затриманий.

Як повідомляв Укрінформ, 7 вересня 2015 року Генпрокуратура винесла повідомлення про підозру колишньому главі Національного банку України Ігорю Соркіну в скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст.255 (створення злочинної організації) та ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу. У вересні 2015 року СБУ оголосила Соркіна в розшук.

1 березня 2016 року Печерський районний суд Києва заочно його заарештував.

Соркін керував Національним банком з січня 2013 року по лютий 2014. Він вважається близьким до колишнього першого віце-прем'єра Сергія Арбузова, якого і змінив на цій посаді. Після зміни влади деякий час залишався радником тодішнього очільника НБУ Степана Кубіва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-