Кіровоград-Єлисаветград: екс-кандидат у мери поскаржився в Раду Європи

Кіровоград-Єлисаветград: екс-кандидат у мери поскаржився в Раду Європи

Укрінформ
Артем Стрижаков, який восени 2015 року претендував на посаду кіровоградського мера, продовжує боротися проти спроб вибрати місту назву, що не має зв'язку з імперським минулим.

Цього разу він наскаржився на "недемократичне" рішення в Раду Європи.

Про це Стрижаков повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"В офіційному листі президент Палати місцевої влади Ради Європи Андерс Кнапе повідомив, що зараз вивчаються матеріали справи щодо примусового перейменування Кіровограда на назви, які не підтримують більшість містян. Це питання вноситься до порядку денного конгресу в червні 2016 року", - йдеться у повідомленні.

У доданому листі Кнапе з темою "Скарга з приводу перейменування Кіровограда" також ідеться про намір звернутися до української влади з проханням прокоментувати ситуацію.

Стрижаков вважає, що Рада Європи "поділяє позицію більшості містян". "Сподіваюся, з допомогою міжнародної організації нам вдасться вплинути на владу і не допустити примусового перейменування нашого міста на вигадані назви", - резюмує він.

Нагадаємо, Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики і місцевого самоврядування рекомендував у рамках декомунізації змінити назву міста на Інгульск, пізніше - на Кропивницький. Проте, як свідчать опитування, містяни воліють або залишити назву Кіровоград, або змінити її на Єлисаветград (як місто називалося до 1924 р.).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-