Садовий не здивується, якщо закони писатимуть вже з прізвищами

Садовий не здивується, якщо закони писатимуть вже з прізвищами

Укрінформ
Міський голова Львова Андрій Садовий сказав, що не здивується, якщо в законах будуть прописувати прізвища тих, кого треба призначити на посаду.

Так він прокоментував питання можливого призначення генпрокурором України Юрія Луценка.

«Я б хотів говорити не про персоналії, а про саму процедуру... Ви можете собі уявити в англійському, наприклад, парламенті дискусію стосовно необхідності підправити закон під сера Джонсона, тому що його треба поставити генеральним прокурором? Чи уявити подібну дискусію в польському парламенті, чеському чи німецькому? Це - аномалія! Я не здивуюся, якщо в наступних законах у нас вже будуть прописувати прізвища тих, кого треба назначити. Це приниження гідності, і ті депутати, які будуть голосувати за цей закон, будуть могильниками цього парламенту», - наголосив Садовий.

Він впевнений, що на профільні посади, і зокрема, пост міністра охорони здоров'я, який поки що залишається незайнятим, треба брати фахівця, який має розуміння в медицині, вивчив досвід функціонування відповідної галузі в інших країнах світу та добре знає систему зсередини.

«Потрібна людина, яка має і фах політика, і фах управління, і, найголовніше, вона має бажання спалити свою кар'єру, але зробити таку необхідну реформу», - сказав Садовий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-