Рада вдосконалює законодавство у сфері охорони здоров'я

Рада вдосконалює законодавство у сфері охорони здоров'я

Укрінформ
Народні депутати підтримали за основу законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства з питань охорони здоров'я.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 280 нардепів.

 "Основною метою цього законопроекту є комплексне реформування системи охорони здоров’я України задля створення в Україні мережі державних та комунальних закладів охорони здоров’я з достатнім рівнем самостійності для надання ефективного та своєчасного медичного забезпечення населення.

Для цього законопроектом ставиться два основні завдання: реформування організаційно-правового статусу закладів охорони здоров’я та їх фінансування", - йдеться у пояснювальній записці до документа.

Згідно із законопроектом, охорона здоров’я - система заходів, що здійснюються органами державної влади та органами місцевого самоврядування, їх посадовими особами, закладами охорони здоров’я, фізичними особами-підприємцями, які зареєстровані в установленому порядку та одержали відповідну ліцензію, медичними та фармацевтичними працівниками, громадськими організаціями та спілками і громадянами з метою збереження та відновлення фізіологічних і психологічних функцій, оптимальної працездатності та соціальної активності людини при максимальній біологічно можливій індивідуальній тривалості її життя.

Серед основних положень законопроекту - уточнено особливості організаційно-правового статусу закладів охорони здоров’я, їх класифікацію, вимоги до установчих документів та управління; встановлено спрощений порядок реорганізації закладів охорони здоров’я – державних та комунальних установ у казенні підприємства та комунальні некомерційні підприємства, зокрема порядок переоформлення ліцензій, інших дозвільних документів.

Також законопроектом передбачено низку стимулів, у тому числі фінансових, для реорганізації закладів охорони здоров’я – державних та комунальних установ у казенні підприємства та комунальні некомерційні підприємства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-