Слідство стосовно Пшонки і Якименка продовжиться після їх затримання - ГПУ

Слідство стосовно Пшонки і Якименка продовжиться після їх затримання - ГПУ

Укрінформ
Слідство у справі екс-генпрокурора Віктора Пшонки та колишнього очільника Служби безпеки Олександра Якименка продовжиться після їх затримання.

Про це повідомив начальник Управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк, коментуючи в ефірі "112 Україна"  закриття відносно згаданих посадовців кримінальних проваджень, передає кореспондент Укрінформу.

"Ці особи перебувають у розшуку, і Кримінально-процесуальний кодекс передбачає можливість зупинення слідства у зв`язку з розшуком цих осіб. Крім того, ми змушені зупиняти розслідування, щоб не втрачати час і строки слідства, тому що КПК передбачає лише рік на розслідування з моменту повідомлення про підозру особі. Якщо б ми справу не зупиняли, то по закінченні року необхідно було б закривати ці провадження", - пояснив він.

Слідчий розповів, що за фактом вчинення злочинів, які інкримінуються Пшонці, Якименку та іншим особам, виділені окремі кримінальні провадження, тому слідство у цих справах триває. "Зупинення слідства відносно цих осіб не зупиняє розслідування фактів злочинів", - зазначив Горбатюк.

Раніше в ЗМІ з’явилася інформація, що ГПУ припинила розслідування кримінальних проваджень щодо колишнього генпрокурора Віктора Пшонки, колишнього першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна, екс-глави Служби безпеки Олександра Якименка, а також проти колишнього глави Національного банку Ігоря Соркіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-