Президент: Україна -

Президент: Україна - "за" Чорноморську флотилію під проводом НАТО

Укрінформ
Україна готова приєднатися до Чорноморської флотилії під проводом НАТО, яка зміцнить безпеку на Чорному морі.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час спільної прес-конференції з Президентом Румунії Клаусом Йоханнісом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми розглядаємо спільну ініціативу щодо створення Чорноморської флотилії під проводом НАТО, яка має на меті посилення присутності Альянсу та зміцнення безпеки на Чорному морі. Україна із задоволенням приєднається до цієї ініціативи після затвердження її Альянсом", - сказав глава Української держави.

Зокрема, за словами Порошенка, в умовах агресії з боку Росії Україна і Румунія приділять особливе значення безпековій ситуації в районі Чорного моря.

"Ми засудили здійснювану Російською Федерацією мілітаризацію Кримського півострова. Ми обговорили нові підходи співпраці у сфері безпеки у Чорноморському регіоні, які мають або замінити, або доповнити існуючі. Документи про заходи зміцнення довіри і безпеки втратили свою ефективність унаслідок агресивних дій Росії. Нам треба запропонувати нові підходи і нове бачення ситуації", - наголосив Президент України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-