Порошенко розповів Гану про готовність України до реформ

Порошенко розповів Гану про готовність України до реформ

Укрінформ
Політичну кризу в Україні подолано, сформовано новий проєвропейський уряд, в складі якого з’явивлася Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Про це наголосив Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з делегацією ЄС та Комісаром Європейського Союзу з питань Європейської політики сусідства Йоганессом Ганом у Києві, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Ми маємо всі передумови, щоб продемонструвати повну рішучість в імплементації всього пакету реформ», - наголосив Петро Порошенко і додав, що на засіданні Національної ради реформ було узгоджено стратегію реформ на перші сто днів діяльності нового Уряду.

За словами Глави держави, програма діяльності нового Уряду включає в себе виконання всіх зобов’язань перед МВФ, забезпечення імплементації української частини Угоди про Асоціацію з ЄС. Україна керується також положеннями Мінських домовленостей, які неухильно виконує.

Глава держави зазначив, що Україна вкрай зацікавлена прискорити отримання траншу МВФ, пов’язаного із ним пакету макрофінансової допомоги ЄС, надання кредитних гарантій з боку США та пришвидшення процесу ратифікації Угоди про Асоціацію з ЄС.

Єврокомісар Ган у свою чергу наголосив, що рішення про запровадження безвізового режиму демонструє також, що ЄС підтримує Україну і з огляду на проведення референдуму у Нідерландах.

«Звісно вирішення цього питання залишається у сфері влади цієї країни, однак ми маємо враховувати, що Угоду про асоціацію з Україною вже ратифікували 27 країн-членів ЄС», - зазначив він. Єврокомісар підкреслив, що це рішення не повинно вплинути на посилення стосунків між Україною та ЄС.

Також під час зустрічі обговорювалось питання виділення Євросоюзом другого траншу у рамках третьої програми макрофінансової допомоги у розмірі 600 млн євро, після завершення виконання українською стороною решти критеріїв та відновлення співпраці з МВФ, а також допомога згідно з Контрактом з розбудови держави та програмою підтримки реформи державного управління.

«Президент України поінформував Комісара ЄС про розвиток ситуації на Донбасі, перспективи звільнення Надії Савченко та інших українських політичних в’язнів на території Російської Федерації. Було підтверджено, що санкції проти Росії зберігатимуться до повного виконання Мінських угод та відновлення територіальної цілісності України», - зазначили у прес-службі Глави держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-