Генпрокуратура взялася перевірити заяви Горбатюка про тиск

Генпрокуратура взялася перевірити заяви Горбатюка про тиск

Відео
Укрінформ
Прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко спростував заяви про начебто здійснення тиску на начальника управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергія Горбатюка, зокрема щодо підготовки йому підозри.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Вказана інформація не відповідає дійсності. Наразі питання ані про повідомлення йому про підозру, ані про підготовку повідомлення про підозру не стоїть", - заявив Куценко.

За його словами, Горбатюк продовжує виконувати свої обов’язки, і нещодавно він звернувся з рапортом на ім’я виконувача обов’язків Генерального прокурора Ю. Севрука щодо можливого тиску на нього та перешкоджання його роботі. Саме тому, як наголосив представник Генеральної прокуратури, і була призначена службова перевірка, метою якої є з’ясування всіх обставин.

"Генеральна прокуратура створила усі необхідні умови для діяльності управління спеціальних розслідувань під керівництвом Сергія Горбатюка, і цілком логічним є очікування керівництва Генеральної прокуратури реальних результатів його роботи щодо розслідування усіх справ, пов’язаних із Революцією Гідності, в робочому порядку", - наголосив прокурор.

Більше того, додав він, у громадянського суспільства сьогодні також є багато питань щодо розслідування таких справ, і дуже багато критики у зв’язку з цим на адресу Генеральної прокуратури.

Як зазначив Владислав Куценко, про жодний тиск взагалі не може йти мова. Підтвердженням цього може слугувати те, що на зборах прокурорсько-слідчих працівників Генеральної прокуратури України, що відбулися вчора, 19 квітня, Сергія Горбатюка було обрано одним з делегатів на всеукраїнську конференцію працівників прокуратури.

Відео: ГПУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-