Теракт в Афганістані: спецслужби нарікають на «діри» у системі безпеки

Теракт в Афганістані: спецслужби нарікають на «діри» у системі безпеки

Укрінформ
Вранці у вівторок група бойовиків Талібану здійснила теракт в столиці Афганістану, використовуючи бомби і стрілецьку зброю.

Про це повідомляє Голос Америки.

Як повідомлялося, згідно з офіційними джерелами, загинули, щонайменше, 30 осіб; понад 327 отримали поранення.

Теракт був націлений на будівлю, в якому, згідно з офіційною інформацією, знаходиться спеціальний підрозділ афганської служби безпеки, що працює під керівництвом розвідки і відповідає за охорону урядових чиновників.

Напад почався близько 9 ранку за місцевим часом з того, що терорист-смертник підірвав замінований автомобіль біля входу в будівлю.

Прес-секретар МВС Седик Сіддікі повідомив журналістам, що в машину були завантажені «сотні кілограмів вибухівки». За його словами, розслідування вивчає такі деталі, як кількість нападників, але визнав, що смертоносна атака стала можливою через прорахунки у системі безпеки.

Влада заявила, що всі нападники були вбиті в інтенсивній перестрілці з афганськими силами безпеки, яка тривала протягом декількох годин. Деякі з нападників підірвали себе.

Таліби взяли на себе відповідальність за теракт; при цьому прес-секретар Талібів Забіулла Муджахід заявив, що на всіх трьох нападників були надіті пояси смертників.

У заяві, направленій журналістам, таліби відзначили, що напад було націлений на будівлю розвідслужби Афганістану, назвавши її «одним з жорстоких і нелюдських органів» кабульського уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-