Петренко: За два дні подамо документи для повернення Савченко

Петренко: За два дні подамо документи для повернення Савченко

Укрінформ
За два дні Міністерство юстиції відправить до Російської Федерації пакет документів для повернення української льотчиці Надії Савченко.

Про це повідомив під час прес-конференції у вівторок міністр юстиції Павло Петренко.

"Сьогодні відпрацьовується алгоритм дій, який включає в себе, крім юридичних, дипломатичні та політичні заходи, щоб максимально пришвидшити процес повернення Надії. Ми надамо відповідні юридичні документи протягом двох днів", - сказав він.

Міністр додав, що наразі надано можливість дипломатам попрацювати з російською стороною, щоб отримати гарантії дотримання строків повернення Надії Савченко в Україну.

"Всі необхідні документи, які стосуються юридичного боку, у нас готові. Ми щойно провели з представниками всіх силових відомств нараду і знаходимось на низькому старті, щоб ці процеси запустити", - зазначив очільник Мін'юсту.

Петренко додав, що в переговорному процесі українська сторона розраховує на політичну та дипломатичну складову, оскільки Конвенція, яка передбачає передачу громадян України з іноземної держави, включає бюрократичні процедури. Водночас у ситуації з Надією Савченко терміни, визначені для повернення в Україну Конвенцією, є неприйнятними. Міністр запевнив, що наразі відбувається переговорний процес, який очолює Президент України, і вживаються заходи дипломатичного та юридичного характеру, щоб Савченко якнайшвидше повернути в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-