Порошенко розповів Савченко подробиці розмови з Путіним

Порошенко розповів Савченко подробиці розмови з Путіним

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко під час розмови із незаконно ув’язненою в Росії льотчицею Надією Савченко розповів їй про свою розмову з президентом РФ.

Про це Глава держави повідомив у Фейсбук.

«Зателефонував до Надії Савченко. Особисто передав їй слова підтримки і захоплення: Надія стала символом України», - пише він.

За його словами, робиться все і робитиметься надалі для її звільнення.

«Розповів їй подробиці своєї вчорашньої розмови з Президентом Росії», - зазначив Президент.

«Разом з мамою, Марією Іванівною і сестрою Вірою звернувся до Наді з проханням припинити голодування. Дякую тобі, що погодилася», - ще раз переказав Порошенко.

За інформацією уповноваженого Президента з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій та Луганській областях Ірини Геращенко, Президент поспілкувався особисто з Надією Савченко з телефона українського консула.

"Це особлива розмова. Вперше за ці майже 2 роки Президент зміг поговорити з Надією Савченко. Українському консулу, нарешті, дозволили відвідати її з телефоном і дати поспілкуватися з Президентом, мамою, сестрою. Президент був дуже зворушений і вражений силою духу Надії", - написала вона.

Геращенко повідомила, що також мала можливість зі Святославом Цеголком сказати Надії кілька слів підтримки.

Нагадаємо, Петро Порошенко повідомив, що 18 квітня ініціював розмову з Путіним, і на основі попередніх напрацювань вдалося узгодити певний алгоритм звільнення Надії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-