Одесити приготували

Одесити приготували "сміттєву" люстрацію новому заступнику Марушевської

Укрінформ
Будівлю Одеської митниці ДФС пікетують представники низки громадських організацій, протестуючи проти призначення заступником керівника установи Олександра Моргуна - одіозного митника часів Януковича.

Близько двадцяти одеситів у камуфляжній формі підтягли до будівлі контейнер для сміття, щоб "люструвати" Моргуна, якщо він прибуде на роботу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Моргун - один із тих митників часів Януковича, якого знають як організатора в Одесі тіньових схем на прикордонних постах, хоч за службовими обов'язками мав якраз протидіяти контрабандним схемам. Члени "Люстраційної комісії Одеської області" давно склали список із 80 чиновників, що підлягають люстрації і повинні бути автоматично звільнені згідно з вимогами закону «Про очищення влади». Моргун є теж у цьому списку, тому готові провести йому "сміттєву" люстрацію. Бо бачимо, що і прокурор Стоянов, і митник Моргун знаходять у столиці впливових покровителів і знов повертаються у владні кабінети", - зазначив голова ГО "Люстраційна комісія Одеської області" Костянтин Цховребашвілі.

Пікетувальники вважають, що виданням наказу про повернення одіозного митника на роботу в Одесу керівництво ДФС вкотре продемонструвало неготовність до реформування системи.

Учасники акції протесту налаштовані радикально. "Якщо ми знайдемо Моргуна на робочому місці - просто винесемо з приміщення", - сказав один з пікетувальників.

У свою чергу, керівник Одеської митниці Юлія Марушевська на своїй сторінці у Facebook висловила підтримку учасникам акції протесту.

Раніше Марушевська заявляла, що була щонайменше здивована призначенням заступника керівника Одеської митниці без конкурсу чи погодження з нею.

Як повідомляв Укрінформ, заступником голови Одеської митниці призначено Олександра Моргуна.

Уродженець Макіївки Донецької області Моргун донедавна був заступником керівника Київської міської митниці. В останній рік президентства Януковича працював на Одеській митниці, а після втечі Януковича Моргуна його призначили заступником керівника Чернігівської митниці.

Фото: Думская

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-