Прем'єр Данії: Ми - за продовження санкцій проти Росії

Прем'єр Данії: Ми - за продовження санкцій проти Росії

Укрінформ
Данія стурбована ескалацією ситуації на Донбасі та виступає за продовження дії санкцій проти Російської Федерації до повного виконання Мінських домовленостей.

Про це заявив Прем'єр-міністр Данії Ларс Льокке Расмуссен під час спільної прес-конференції з Президентом України Петром Порошенком, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хотів би висловити своє занепокоєння тим, що останніми місяцями відбувається ескалація насильства на сході. Я сподіваюся, що політичні обговорення у "нормандському форматі" досягнуть певного прогресу, і запевняю вас у тому, що Данія виступатиме за те, щоб санкції ЄС проти Росії продовжувалися, аж доки не будуть повністю виконані Мінські домовленості", - сказав Расмуссен.

Прем'єр нагадав, що Данія завжди підтримувала посилення України шляхом залучення фондів НАТО і посилення ролі моніторингової місії ОБСЄ. Зокрема, сьогодні досягнуто домовленості щодо направлення на Донбас данських експертів, які надаватимуть підтримку канадським фахівцям моніторингової місії.

"Я мав нагоду запевнити Президента, що Данія продовжуватиме підтримувати Україну на цьому важливому роздоріжжі... Росія незаконно анексувала Крим, внесла дестабілізацію на Схід України. Ми повинні наполягати на тому, що суверенність України, її територіальна цілісність мають поважатися", - наголосив Расмуссен.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-