У МЗС сказали, коли Україна подасть заявку на членство в НАТО

У МЗС сказали, коли Україна подасть заявку на членство в НАТО

Укрінформ
Україна може подати у майбутньому заявку на членство в НАТО, але це станеться пізніше, коли Київ і Альянс будуть до цього готові.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко, який взяв участь у засіданні Комісії Україна-НАТО у вівторок у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Як ідеться у декларації Бухарестського саміту, «двері в НАТО для України відкриті». І рішення буде прийнято на політичному рівні, коли і НАТО, і Україна будуть готові. Я сьогодні відкрито заявив Північноатлантичній раді, що ми знову порушимо це питання. Але це станеться у майбутньому. І ми працюємо над цим. Але на цей час офіційної заявки не буде», - заявив заступник міністра закордонних справ України.

Говорячи про перспективи і результати участі України на рівні глави держави у Варшавському саміті НАТО 8-9 липня, Пристайко зазначив, що українська сторона очікує на політичну підтримку з боку союзників, а також перспективи прогресу щодо тісного співробітництва між Україною і НАТО.

Пристайко також підкреслив, що за результатами Варшавського саміту очікується оголошення про новий всеосяжний пакет допомоги з боку Альянсу для України.

Заступник глави МЗС України також відзначив, що у структурі нового уряду країни відновлені органи, які здійснюють європейську і євроатлантичну координацію із західними партнерами.

Він додав, що під час засідання Комісії акцентував увагу партнерів по НАТО, що Росія, продовжуючи агресію, перекинула на український Донбас стільки військової техніки, зокрема танків, скільки не мають у складі своїх збройних сил деякі країни-члени Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-