"Несподіванки" від Путіна можуть з’явитися будь-де в Європі - експерт

Укрінформ
Російські провокації перед Радою-НАТО свідчать про слабкість президента РФ Володимира Путіна, а також про можливий початок боротьби за владу в Росії.

Таку думку в коментарі кореспондентові Укрінформу висловив директор фонду Польсько-української співпраці PAUCI Ян Пєкло.

"Провокації перед Радою НАТО-Росія є одним із етапів (агресивної політики РФ – ред.), яким Путін хоче показати, що він зацікавлений виключно у розмові з позиції сили. Це свідчить про його слабкість, адже єдиними його аргументами у діалозі із Заходом на сьогодні є провокації і нічого не більше", - заявив Пєкло.

Він додав, що НАТО і ЄС мають усвідомити: якщо піддатися на провокації Кремля - то це означатиме реалізацію його сценарію дій. Він пояснив, що йдеться не про військову відповідь, а про рішучу політику Заходу з відлякування потенційного агресора.

Пєкло висловив переконання, що перед самітом НАТО у Варшаві Росія готує Заходу деякі "неприємні несподіванки".

"Путін діє у символічному вимірі. Слід пам’ятати, що Варшавський договір (військове об’єднання соціалістичних країн на протидію НАТО – ред.) був створений саме у Варшаві (у 1955 році – ред.). Саміт НАТО у Варшаві є для Путіна символічним, і він намагається старанно продемонструвати, що про це не забувають у Росії", - зауважив експерт.

Директор фонду Польсько-української співпраці PAUCI зазначив, що ці "неприємні несподіванки" від Путіна для Заходу можуть з’явитися будь-де в Європі.

"В даний момент маємо справу з фактичним відновленням конфлікту в Нагорному Карабасі, що створює можливість для відкриття нового фронту. Це також можуть бути Балкани, оскільки Росія хоче перешкодити інтеграції Балканських країн до ЄС та НАТО. Не виключено, що щось далі діятиметься біля нашого кордону (Польщі – ред.), в Балтійському морі", - перелічив експерт.

Пєкло зауважив, що такі дії можуть означати про певну паніку в російському істеблішменті і початок боротьби за владу в Кремлі.

"Не виключено, що розпочинається якась боротьба за владу в Росії. Звідти рішучість і такого роду дії Путіна, аби показати всьому світу, і насамперед своєму народові, що він ще сильний і ще може багато зробити", - резюмував директор фонду Польсько-української співпраці PAUCI.

Нагадаємо, на засіданні Ради НАТО-Росія, що відбудеться в середу, 20 квітня, у Брюсселі, серед головних тем будуть ситуація на Донбасі і справа окупованого Криму.

В останні дні посилилися провокації російської авіації щодо кораблів НАТО у Балтійському морі, а в Чорному морі російська армія проводила операцію з блокування Чорноморських проток.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-