У ДФС назвали причини збою в системі управління документами

У ДФС назвали причини збою в системі управління документами

Укрінформ
У Державній фіскальній службі України ліквідували наслідки збою в системі управління документами, через який було втрачено понад 500 тис. електронних документів обсягом близько 3 террабайтів.

Про це йдеться у роз'ясненні, розміщеному на сайті ДФС.

«Наразі усі інформаційні системи ДФС працюють у штатному режимі. Хоча питання застарілості та неналежного рівня обладнання залишається відкритим», - йдеться у повідомленні.

У ДФС зазначають, що не мають змоги забезпечити належні умови для розташування серверів та іншого обладнання.

«Серед причин збою - застарілість обладнання, неможливість забезпечення належних умов для розташування серверів та іншого обладнання, а також належного рівня захисту інформації», - повідомляє відомство.

Водночас, ймовірно, йдеться не лише про технічні проблеми, оскільки повідомляється про дисциплінарні заходи, вжиті до відповідальних осіб служби.

«За допущені прорахунки та неналежне виконання службових обов'язків в цьому конкретному випадку відповідальні особи були притягнені до дисциплінарної відповідальності та звільнені», - повідомляють у ДФС.

У ДФС також стверджують, що відновили втрачену інформацію відповідно до оригіналів, які зберігаються у паперовому вигляді.

«Наразі заходи щодо відновлення втраченої інформації завершені, документи в електронному вигляді відновлені відповідно до оригіналів, які зберігаються у паперовому вигляді», - заявляють у фіскальній службі.

Нагадаємо, що було втрачено близько 531 тис. електронних документів, 26 тис. даних в реєстраційних картках, 4,1 тис. реєстраційних карток.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-