У Росії вважають, що стан Савченко задовільний

У Росії вважають, що стан Савченко задовільний

Укрінформ
У Російській Федерації стверджують, що стан здоров’я Надії Савченко задовільний.

Про це йдеться у відповіді Уповноваженого з прав людини у Ростовській області РФ на звернення Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковської з проханням посприяти у наданні українській бранці необхідної медичної допомоги, повідомляє прес-служба обмудсмена.

"У Російській Федерації вважають, що стан здоров’я Надії Савченко задовільний... У листі також зазначається, що Надія Савченко, яка оголосила сухе голодування, відмовилася від медичного обстеження російськими лікарями", - йдеться у повідомленні.

Протягом останнього тижня Лутковська двічі зверталася до колеги з Російської Федерації з проханням допустити до народного депутата України Надії Савченко українських лікарів.

"Українська сторона готова визначити і направити в Російську Федерацію лікарів, які зможуть провести належний огляд і стежити за станом здоров’я Надії Савченко. Прошу Вас сприяти вирішенню питання про організацію огляду Надії Савченко українськими лікарями, яким вона довіряє і призначень яких вона буде дотримуватися", – йшлося у листі омбудсмана України.

"Протягом минулого тижня я кілька разів зверталася до посадових осіб у РФ з проханням допустити українських лікарів до Надії Савченко. Враховуючи те, що не було ніякої відповіді, я звернулася до колеги з Ростовської області. Сьогодні я отримала невтішну відповідь. Адже, за словами адвоката Надії Савченко, наразі вона у критичному стані, етапування рівноцінне смерті", – зазначила Лутковська.

Фото: Новая газета

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-