Омбудсмен РЄ розказав про вояж на окупований Донбас

Омбудсмен РЄ розказав про вояж на окупований Донбас

Укрінформ
Уповноважений з прав людини Ради Європи Нілс Муйжнієкс вважає, що через окупацію Росією Криму та частини Донбасу та неналежну реакцію Європи на цю проблему Україна може опинитися в ізоляції.

Про це він заявив, відповідаючи на запитання парламентаріїв щодо положень щорічної доповіді про діяльність у 2015 році уповноваженого з прав людини Ради Європи, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Місяць тому я відвідував Донбас, де мав зустрічі з представниками самопроголошеної влади та місцевими правозахисниками. Ситуація там складна. Україна – це велика територія. Через війну цій країні загрожує ізоляція, потрібно докласти максимально зусиль, щоб припинити конфлікт», - зазначив Нілс Муйжнієкс.

За його словами, він робитиме максимально можливе, щоб захистити права людини до кінця свого мандату, який закінчується через 2 роки. «Нам потрібно об’єднатися у такий важкий період, коли над правами людини нависла така загроза. Прошу вас ставити на порядок денний важкі запитання та працювати разом», - заявив він.

 Говорячи про співпрацю України та Ради Європи у галузі прав людини, верховний комісар Ради Європи з прав людини Нілс Мужнієкс навів її у якості прикладу для наслідування. «Співпраця РЄ з Україною у галузі прав людини – це гарний приклад співпраці», - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-