Соболєв пояснив, чому Луценко не можна призначати Генпрокурором

Соболєв пояснив, чому Луценко не можна призначати Генпрокурором

Укрінформ
"Самопоміч" розробила законопроект, який передбачає відбір кандидата на посаду глави ГПУ незалежною комісією за результатами конкурсу.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив народний депутат, член фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв.

Нардеп розкритикував зареєстрований у Верховній Раді законопроект, який дозволяє призначати генеральним прокурором кандидата без досвіду роботи в прокуратурі і який, як припускають, був написаний спеціально під лідера фракції "Блок Петра Порошенко" (БПП) Юрія Луценка – ймовірного кандидата на посаду генпрокурора.

"У багатьох міністерствах потрібні нові люди, у яких може не бути знань, але потрібні принципи. Втім, генеральний прокурор повинен бути юристом: його просто будуть обманювати, там суперспеціалисти з обману", - зазначив Соболєв.

Депутат підкреслив, що не може претендувати на посаду голови Генеральної прокуратури України (ГПУ) саме через відсутність у нього юридичної освіти.

Крім того, він негативно поставився до ідеї призначення генпрокурором Юрія Луценка. "Друзів президента не пропонувати", - сказав політик.

Нардеп нагадав, що "Самопоміч" розробила законопроект, що передбачає відбір кандидата на посаду глави ГПУ незалежною комісією за результатами конкурсу. Соболєв закликав прийти під стіни парламенту і вимагати прийняти цей закон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-