РФ розмістила в Ясинуватій 400 бойовиків, по 4 танки і САУ та 7 “Градів”

РФ розмістила в Ясинуватій 400 бойовиків, по 4 танки і САУ та 7 “Градів”

Укрінформ
Російські окупаційні війська всупереч Мінським домовленостям лише в одній Ясинуватій розмістили близько 400 чоловік особового складу, 4 танки, 4 САУ, 8 бойових броньованих машин, 7 122-мм РСЗВ “Град” та 6 зенітних установок ЗУ-23-2.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

“Ясинувата: підрозділи зі складу 100 окремої мотострілецької бригади (Донецьк), окремого штурмового батальйону (Макіївка) та 11 омсп 1 АК ЗС РФ (близько 400 чол. особового складу, чотири танки, чотири самохідні артилерійські установки, вісім бойових броньованих машин, сім 122-мм РСЗВ “Град”, шість зенітних установок ЗУ-23-2)”, - повідомили у розвідці про підтверджене зосередження підрозділів, озброєння та військової техніки противника у цьому населеному пункті.

Крім того, в районі Макіївки (північна околиця) та Ясинівка розміщено вогневі позиції для 122-мм самохідних артилерійських установок “Гвоздика”.

Водночас у районі м.Донецька противником посилюється розвідка переднього краю оборони сил АТО. "Встановлено, що окремою ротою РЕБ (Донецьк) 1 АК ЗС РФ щоденно застосовується комплекс РЕБ “Леер-3” у південних та західних околицях міста", - повідомили у військовій розвідці.

Також до району н.п. Красногорівки здійснено вихід трьох ДРГ противника.

Окрім цього, проводяться заходи з ротації/посилення передових підрозділів російських окупаційних військ. Так, до н.п.Трудівського переміщено танковий взвод 100 омсбр (Донецьк).

“Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність 122-мм РСЗВ “Град”, САУ і танків у районах Весела Гора, Карло-Марксове, Мануйлівка та Кузнеці”, - повідомили в ГУР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-