Березовець пропонує створити ще й Комітет ВР у справах окупованих територій

Березовець пропонує створити ще й Комітет ВР у справах окупованих територій

Укрінформ
Директор Фонду національних стратегій, керівник проекту Free Crimea Тарас Березовець вважає, що, окрім Міністерства окупованих територій та тимчасово переміщених осіб, слід створити відповідний комітет Верховної Ради.

Про це він заявив у п'ятницю на прес-конференції в Укрінформі з нагоди підписання Меморандуму про співпрацю між Фондом національних стратегій (FNS) та Міжнародним благодійним фондом "Сприяння розвитку медицини".

"Наша благодійна організація лобіювала створення цього міністерства, я про це говорив і з прем'єр-міністром, і з президентом, і слава богу, що це нарешті  відбулося. Але це лише частина шляху, тому що, я вважаю, потрібно утворити окремий Комітет Верховної Ради у справах окупованих територій", - сказав Березовець.

Він назвав створення даного міністерства "великим зрушенням" у справі організації допомоги переселенцям з окупованої частини Донбасу і Криму. За словами Березовця, західні партнери, з якими він зустрічався, постійно наголошували на необхідності створення структури, з якою вони могли б працювати.

"Тобто вони готові допомагати переселенцям донорським шляхом фінансово, але їм потрібен державний інститут в Україні, з яким вони могли б співпрацювати", - зазначив керівник проекту Free Crimea.

Стосовно нового міністра Вадима Черниша, Березовець нагадав, що "в нього є історія", оскільки він певний час очолював Державне агентство з питань відновлення Донбасу і конкретно займався цим регіоном. "У кримських питаннях ми його не знаємо", - зауважив Березовець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-