РФ відпрацювала операцію блокування на Чорному морі

РФ відпрацювала операцію блокування на Чорному морі

Укрінформ
Збройні Сили РФ відпрацювали у четвер елементи комплексної повітряної розвідувально-ударної операції з блокування Чорноморських проток.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

В ГУР зазначили, що зроблено це було напередодні засідання Ради Росія-НАТО, щоб показати свою рішучість у застосуванні військової сили для недопущення розгортання угруповання ВМС НАТО у Чорному морі.

“Напередодні проведення Ради Росія-НАТО на рівні послів (планується 20 квітня ц.р. у м.Брюсель), у ході якого передбачається обговорити у т.ч. питання прозорості взаємовідносин та зниження ризиків виникнення інцидентів, Російська Федерація демонструє рішучість намірів щодо застосування військової сили для недопущення розгортання угруповання ВМС НАТО у Чорному морі”, - йдеться у повідомленні.

Згідно з ГУР, 14 квітня у повітряному просторі Краснодарського краю та Чорного моря повітряно-космічними силами та авіацією ЧФ ЗС РФ були відпрацьовані “елементи комплексної повітряної розвідувально-ударної операції з блокування Чорноморських проток”.

Як повідомили у військовій розвідці, до заходів залучався літак-розвідник Су-24МР (Мариновка), який у південно-західній частині Чорного моря провів розвідку та підтвердження об’єктів умовного противника (місцезнаходження об’єктів інфраструктури ВМБ та дислокацію кораблів). Поруч з цим літак дальнього радіолокаційного виявлення та наведення А-50У (Єйськ) здійснював чергування у повітряному просторі центральної частини Чорного моря та управління діями авіації.

Крім того, два стратегічні бомбардувальники Ту-160 22-ї важкої бомбардувальної авіаційної дивізії (Енгельс, Саратовська обл.) у повітряному просторі Краснодарського краю відпрацювали питання нанесення (умовно) ракетного удару по району протоки Босфор.

Окремо п’ять літаків Су-24М зі складу 43 окремого морського штурмового авіаційного полку (Саки) морської авіації ЧФ відпрацювали у повітряному просторі південно-західної частини Чорного моря питання блокування (умовно) воєнно-морських баз Румунії, Болгарії та Туреччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-