СБУ знайшла вкрадені

СБУ знайшла вкрадені "голландські картини"

Оновлено
Укрінформ
СБУ знайшла картини, викрадені у голландському музеї Westfries з міста Хорн.

Про це у четвер на спільному з главою МЗС України і послом Нідерландів в Україні брифінгу заявив голова СБУ Василь Грицак.

«Ми разом у взаємодії знайшли декілька картин, які були вкрадені з голландського музею багато років тому», - сказав він.

За словами Грицака, нідерландські правоохоронці звернулися по допомогу з пошуком картин до України у середині грудня 2015 року.

«Перша з чотирьох картин потрапила до наших рук уже на початку березня поточного року. Це картина за назвою «П'єса на кухні» художника Флоріса ван Шутена. Дата написання - 17 сторіччя», - зазначив Грицак.

Друга картина, яку СБУ отримала сьогодні по обіді, - «Світська жінка», художник - Якоб Вабен, дата написання - 1622 рік. Третя - «Повернення Ієфая» Якоба Вабена, 1625 рік. Назву четвертої картини Грицак не озвучив.

Як повідомляв Укрінформ, 9-10 січня 2005 року з музею Westfries у Хорні (Нідерланди) зникла колекція з 24 картин і 70 виробів зі срібла, які були основою колекції 17-го і 18-го сторіч.

Згідно з повідомленням, розміщеним на сайті музею, «у липні 2015 року дві людини, які представилися як учасники українського добровольчого батальйону, повідомили голландське посольство в Києві, що володіють повною колекцію картин, вкрадених з Westfries».

У грудні на сайті нідерландського музею Westfries з'явилося повідомлення, що викрадена з цього закладу у 2005 році колекція картин голландських художників знаходиться в Україні.

Також у музеї повідомили, що викрадачі не знали реальної вартості вкраденого, оскільки зажадали викуп у 50 мільйонів євро, тоді як вартість колекції, за оцінками експертів, становить близько 500 тисяч євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-