Мосміськсуд «узаконив» обшук у квартирі речника Ходорковського

Мосміськсуд «узаконив» обшук у квартирі речника Ходорковського

Укрінформ
Мосміськсуд в середу, 13 квітня, визнав законним обшук у квартирі прес-секретаря Ходорковського Кюлле Піспанен.

Про це повідомляє Ехо Москви.

Засідання провели у закритому режимі, оскільки прокурор заявив про отримання важливих доказів при обшуку.

Не пускати пресу і глядачів в зал Мосміськсуду запропонував відомий за справою ЮКОСа прокурор Валерій Лахтін. Він заявив, що при обшуку в квартирі прес-секретаря Михайла Ходорковського знайшли предмети і документи, відомості про які є суттєвими у справі і відносяться до таємниці слідства.

Обшуки в квартирі Піспанен та інших співробітників організації Відкрита Росія пройшли у грудні. Тоді Слідчий комітет пояснив це перевіркою законності придбання майна нафтової компанії акціонерами, які виграли в суді Гааги позов на 50 мільярдів доларів. Ходорковський назвав обшуки тиском на своїх соратників, підкреслив: його організація продовжить роботу в Росії.

Басманний суд визнав законними обшуки. Адвокат Сергій Бадамшин, який представляє інтереси прес-секретаря екс-глави ЮКОСа, оскаржив рішення у вищій інстанції. Бадамшин казав, що ніяких важливих матеріалів при обшуку слідчі не забирали. Це були листи, ноутбуки, фотографії і портрет Ходорковського з його автографом.

Відомостей під грифом «таємно» в документах за словами адвоката також немає.

За даними газети Коммерсант, порушення в ході приватизації ЮКОСа, виявлені СКР, кваліфікуються за трьома статтями КК, в тому числі як заподіяння майнової шкоди і зловживання посадовими повноваженнями. Зазначимо, що Піспанен ніякого процесуального статусу у новій справі не має.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-