Справа Мосійчука: суд продовжить розгляд 20 травня

Справа Мосійчука: суд продовжить розгляд 20 травня

Укрінформ
Печерський районний суд міста Київ оголосив перерву до 20 травня в розгляді клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою нардепу України Ігорю Мосійчуку.

Таке рішення в середу винесла суддя Катерина Москаленко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У судовому засіданні оголошена перерва до 14.30 20 травня», - сказала суддя.

Москаленко оголосила перерву у зв'язку з тим, що на засідання суду не з'явився сам підозрюваний Мосійчук та його адвокати. На засіданні були присутні лише прокурори Микола Наливайко та Сергій Капишин.

Суддя зазначила, що без підозрюваного неможливо розглядати питання про застосування міри запобіжного заходу.

Водночас, Москаленко повідомила, що до канцелярії суду 7 квітня надійшло клопотання Мосійчука, в якому він просить відкласти судове засідання 13 квітня щодо розгляду клопотання прокуратури про обрання йому міри запобіжного заходу у зв'язку з тим, що в цей час він як перший заступник голови комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності братиме участь у засіданні комітету, де доповідатиме щодо незаконного видобутку бурштину. Нардеп підкреслив у своєму листі на адресу суду, що в цьому засіданні комітету братиме участь в.о. генпрокурора України Юрій Севрук.

Москаленко під час засідання суду в середу також задовольнила клопотання прокурора Наливайка про долучення до матеріалів справи копії заяви від 25 березня за підписом Мосійчука про те, що він відмовився від трьох своїх захисників - Леоніда Сівакова, Андрія Мамалиги та Оксани Мельник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-