Костенко: Про позов Нацбанку дізнався зі ЗМІ

Костенко: Про позов Нацбанку дізнався зі ЗМІ

Укрінформ
Народний депутат від фракції "Самопоміч" Павло Костенко зі ЗМІ дізнався про позов Нацбанку проти нього і може лише припускати, що стало його причиною.

Про це він заявив в ефірі "112 Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наскільки я розумію, це пов'язано із тими зверненнями, які я направив до Національного банку, Міністерства фінансів і до НАБУ з питання "Брокбізнесбанку", "Дельта Банку", їхнього банкрутства та зловживань на ринку торгівлі цінними паперами ОВДП (облігаціями внутрішньої державної позики. - Ред.). Здається, це вперше у нас в історії, коли Національний банк подає на депутата у суд, виходячи з його звернень", - сказав Костенко.

Він зазначив, що народний депутат має право з'ясовувати ту чи іншу ситуацію шляхом подання запитів. "Це в принципі депутатська робота - проясняти ситуацію, чи були такі зловживання, чи не були такі зловживання у Національному банку. Мені надали відповіді, які не відповідають ні на що. Це просто такі відписки", - додав парламентарій.

За його словами, про факт подання Нацбанком позову він дізнався сьогодні зі ЗМІ, тому деталей не знає. "Я хочу ознайомитися з позовною заявою, щоб зрозуміти, які претензії до мене виставляє Нацбанк", - додав депутат.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні прес-служба регулятора повідомила, що НБУ позивається до народного депутата Павла Костенка ("Самопоміч"). У Нацбанку стверджують, що нардеп Костенко поширював недостовірну інформацію про зловживання керівництвом НБУ при проведенні операцій з облігаціями внутрішньої державної позики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-