"Самопоміч" проголосує за відставку Яценюка в будь-якому разі - Березюк

Укрінформ
Фракція "Самопоміч" голосуватиме за постанову про  відставку Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка навіть у разі її об'єднання з постановою про скасування визнання незадовільною роботи очолюваного ним уряду.

Про це під час прямого включення в ефірі "112 каналу" заявив голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк.

"Ми голосуватимемо за відставку Яценюка, бо це була одна з наших умов, хоча ми чули, але поки що не бачили постанови, яка об'єднує голосування за відставку і голосування щодо неприйняття звіту Кабінету Міністрів", - сказав Березюк.

Він додав, що таке об'єднання голосувань - це "ницо і підступно", але фракція проголосує за відставку прем'єр-міністра, тому що це для країни важливіше, аніж "ігри патріотів" за власну нарцисичну гідність".

Березюк також заявив, що "Самопоміч" не голосуватиме за нового прем'єр-міністра і новий уряд ані пакетом, ані в тому випадку, якщо кожна кандидатура подаватиметься окремо, оскільки це "справа нового прем'єр-міністра і його Кабінету Міністрів, а коаліція бере персональну відповідальність за них".

Водночас голова фракції "Самопоміч" висловив готовність співпрацювати з цими міністрами в робочому порядку, працювати над законодавством і голосувати за їхні закони, якщо вони відповідатимуть розвитку країни і суспільства.

Відповідаючи на запитання стосовно позиції фракції щодо кандидатури Голови Верховної Ради, Березюк зауважив, що у "Самопомочі" ще не знають, кого висунуть на цю посаду, водночас готові за певних умов підтримати кандидата. 

 "Дуже важливо, щоб той, хто прийде, не дозволив поставити себе у пакетне голосування, а попрацював з кожною фракцією, презентував свої ідею функціонування парламенту, і ми підтримаємо цю людину в будь-якому випадку, тому що тут зовсім інший підхід: голова парламенту - це не є управлінець виконавчої влади, це координатор діяльності, адміністратор парламенту", - зазначив парламентарій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-