Київрада попросить ЦВК призначити вибори до райрад

Київрада попросить ЦВК призначити вибори до райрад

Укрінформ
Комісія Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків погодила із зауваженнями проект рішення “Про звернення депутатів Київської міської ради до Центральної виборчої комісії”.

Про це повідомляє прес-служба Київради

"Відповідний проект рішення пропонує направити звернення депутатів Київради до Центральної виборчої комісії з вимогою призначити перші вибори до райрад у порядку, визначеному Законом України "Про місцеві вибори"", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у пояснювальній записці зазначається, що для столиці України децентралізація влади є вкрай важливою, адже в місті функціонують 10 районів, в кожному з яких проживають від 130 до 350 тисяч мешканців, що фактично співмірно з деякими містами, які мають статус обласних центрів. У 2010 році у зв'язку з ліквідацією районних у місті Києві рад, була остаточно зруйнована цілісна система місцевого самоврядування в столиці. "Єдиним способом відновлення ефективного самоврядування у місті, стало створення районних у місті Києві рад", - наголошується в документі.

Профільна комісія внесла правку, якою контроль за виконанням цього рішення покладається замість постійної комісії Київради з питань законності, правопорядку та запобігання корупції на комісію з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків.

Відповідне рішення ще мають розглянути на найближчому пленарному засіданні Київради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-