В Австрії закрили справу щодо Ложкіна і Курченка - DW

В Австрії закрили справу щодо Ложкіна і Курченка - DW

Укрінформ
Австрійська спеціалізована прокуратура, яка розслідує економічні злочини і випадки корупції, здійснювала перевірку за підозрою у відмиванні грошей щодо Бориса Ложкіна і фігуранта санкційного списку ЄС Сергія Курченка.

Як повідомили Deutsche Welle у понеділок, 11 квітня, у цьому відомстві, справу було закрито за відсутності інформації від української сторони, яка могла би вказувати на злочин.

Йдеться про 130 мільйонів євро, переказаних 2013 року офшорними фірмами Курченка на рахунки офшорних фірм Ложкіна в Австрії.

У 2014 року австрійський підрозділ з боротьби з відмиванням грошей звернувся до антикорупційної прокуратури, вказавши, що переказ 130 мільйонів має ознаки відмивання коштів, отриманих незаконним шляхом. Австрійська прокуратура, утім, не змогла довести незаконність операцій Ложкіна і Курченка. Віденська прокуратура зверталася до Генеральної прокуратури України, аби перевірити, чи не мають кошти, переказані Курченком на австрійські рахунки Ложкіна, злочинного походження. Утім, відповідь української сторони не дає підстав говорити про злочинне походження цих грошей, зазначили в австрійському відомстві у відповідь на запит DW. "В Україні не ведеться слідство у цій справі, і немає обставин, які давали би підстави для такого розслідування", - повідомили в австрійській прокуратурі.

Як повідомлялося, глава Адміністрації Президента Борис Ложкін прокоментував угоду про продаж "Українського медіахолдингу" (UMH) за 315 млн євро за допомогою фірми, зареєстрованої на Британських Віргінських островах "фінансисту Сім'ї Януковича" - Сергію Курченку.

За його словами, Коментуючи заяву нардепа від БПП Сергія Лещенка про те, що компанія Ложкіна Integrity International Holding LTD не вказана у нього в декларації, а сума угоди не була предметом оподаткування в Україні, Ложкін заявив: "Це історія 2013 року. Це був звичайний бізнес ще до мого приходу на держслужбу".

Коментуючи інформацію про те, що документ про належність Ложкіну Integrity International Holding LTD був переданий Україні від прокуратури Австрії, проте екс-генпрокурор Віктор Шокін не захотів розслідувати цю кримінальну справу, Ложкін заявив: "Там ніякої справи проти мене немає".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-