Лещенко вирішив скласти конкуренцію Луценку

Лещенко вирішив скласти конкуренцію Луценку

Укрінформ
Народний депутат України Сергій Лещенко заявив, що готовий стати генеральним прокурором.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Юрій Луценко визнав, що обговорював з Президентом Порошенко своє призначення на посаду генпрокурора. Але, оскільки Луценко не має юридичної освіти і стажу, то для його призначення потрібно буде змінювати закон. Якщо так, то я теж офіційно оголошую, що готовий стати генеральним прокурором. У мене теж немає юридичної освіти та стажу, але я вважаю, що готовий впоратися з цією роботою. Я 14 років займався антикорупційними журналістськими розслідуваннями - і, наприклад, кримінальне провадження проти Януковича, Клюєва і Ставицького в частині присвоєння "Межигір'я" базується на моїх документах і викриттях, які я провів за часів Януковича, ще будучи журналістом, і які я передав слідству після Революції Гідності", - написав Лещенко.

Також він зазначив, що на підставі його документів НАБУ відкрило кілька кримінальних проваджень проти Миколи Мартиненка.

"Я написав дві книги по викриттю корупційних схем в Україні - починаючи з часів Лазаренка і закінчуючи Януковичем. Мої антикорупційні розслідування були відзначені міжнародними нагородами - норвезько-німецькою премією імені Герда Буцериуса, премією Фонду Репортерів (Польща), премією Національного демократичного інституту США і стажуванням у Фонді підтримки демократії на стипендії імені президента Рейгана і конгресмена Фассел. Вважаю, що мій досвід і нульова толерантність до корупції допоможуть зробити з Генпрокуратури цей незалежний орган захисту законності в Україні", - сказав нардеп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-