Саміт G7: на порядку денному – ядерне роззброєння, Україна та Сирія

Саміт G7: на порядку денному – ядерне роззброєння, Україна та Сирія

Укрінформ
Під час зустрічі в японському місті Хіросімі, яка розпочалася в неділю, 10 квітня, глави МЗС країн Великої сімки прагнуть досягнути прогресу в зменшенні кількості ядерних озброєнь у світі.

Про це інформує DW.

Господар зустрічі, японський міністр закордонних справ Фуміо Кішіда вже анонсував "вагоме послання з метою отримати світ без ядерної зброї" за її результатами. Серед тем, які обговорюватимуться на зустрічі, зокрема також пошук вирішення конфліктів у Сирії та Україні й боротьба з ісламістським тероризмом.

Той факт, що зустріч проходить у Хіросімі, є символічним. Саме на це японське місто понад 70 років тому американськими військовими була скинута атомна бомба. Відвідання меморіалу на згадку про понад 297 тисяч жертв трагедії - також у програмі зустрічі міністрів.

Напередодні зустрічі ЗМІ та політики знову підняли тему можливого повернення Росії до клубу найбільших індустріальних держав світу. Через протиправну анексію українського Криму Москву було виключено з формату Великої вісімки, через що клуб знову перетворився на G7, як це й було раніше.

Перед початком зустрічі глава німецького МЗС Франк-Вальтер Штайнмайєр заявив, що загалом волів би бачити Росію у Великій вісімці, але поки що не бачить передумов для цього - принаймні у 2016 році.

Фото: japan.go.jp

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-