Тепер питання в ціні

Тепер питання в ціні "голландського казусу" для Євросоюзу - посол

Укрінформ
Визнання урядом Нідерландів результатів референдуму призведе до продовження тимчасового застосування Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. 

Про це на своїй сторінці у Facebook написав посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба. 

"Визнання результатів референдуму з боку Уряду Нідерландів і, відповідно, відмова від завершення ратифікації Угоди на даному етапі (!) означає для України: незавершеність процесу ратифікації Угоди в Нідерландах і, відповідно, продовження її тимчасового застосування; хвилю критики на адресу влади; додатковий аргумент Росії вастамниктонеждёт для розхитування внутрішньої ситуації в Україні", - зазначив він. 

Дипломат наголосив, що для Нідерландів це означатиме засвідчення недовіри до уряду, який активно виступав з проєвропейських позицій і закликав співгромадян підтримати Угоду, а також піднесення в суспільстві популізму та перспективу подальшого зміцнення правого і лівого крила політичного спектру. 

Крім того, Кулеба вважає, що в самому ЄС буде наданий потужний імпульс для євроскептиків правих та лівих сил, які прагнуть зруйнувати Євросоюз та солідарність його членів і яких, як правило, підтримує РФ. 

Також буде створений прецедент для правової і політичної системи Євросоюзу, коли ставиться під сумнів договірна здатність ЄС, підкреслив Кулеба.

"Безсумнівно, що: Угода про асоціацію буде діяти; пошук найбільш прийнятного розв'язання "голландського казусу" є завданням для уряду Нідерландів; стратегічно найбільш негативні наслідки референдуму відчує Євросоюз, але і цю проблему він переживе, питання лише в ціні; з українською корупцією потрібно боротися; політики, чиновники, журналісти повинні навчитися за внутрішньою боротьбою бачити зовнішні пріоритети", - підсумував посол. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-