Комітет ВР не бачив жодного кандидата в міністри охорони здоров'я - Мусій

Комітет ВР не бачив жодного кандидата в міністри охорони здоров'я - Мусій

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань охорони здоров'я підтримає кандидатуру на посаду міністра охорони здоров'я тільки після заслуховування на засіданні його програми, однак жодний претендент досі офіційно комітету не був представлений.

Про це на прес-конференції в Укрінформі у четвер заявив заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я, президент Всеукраїнського лікарського товариства Олег Мусій.

"До сьогодні жоден з тих трьох кандидатів і претендентів, які обговорюються серед журналістів, серед політичних фракцій у Верховній Раді, а це були і пан Гончаренко, була кандидатура Бориса Тодурова, і пан Загорій, хоча він заперечував, що збирається йти у міністри, і, можливо, ще якісь інші, менш відомі, офіційно не був представлений і не пройшов будь-якого обговорення в Комітеті охорони здоров'я", - сказав Мусій.

Він поінформував, що Комітет з питань охорони здоров'я підтримав його ініціативу щодо обов'язкового заслуховування кандидатів на посаду міністра охорони здоров'я з їхніми програмами на засіданні комітету.

"Я вважаю, що тільки якщо такий механізм прозорого призначення і обговорення буде застосований, тоді ми будемо мати можливість і бажання голосувати за такого міністра. В іншому випадку я не бачу можливості голосувати як за прем'єр-міністра, який погодиться на будь-які пакетні домовленості і відсутність консультацій з профільним комітетом, так і пакет за склад Кабінету міністрів", - зазначив Мусій.

Він також повідомив, що профільний комітет планує у квітні-травні один сесійний день парламенту присвятити розгляду медичних законів.

"У нас є вже близько 18 законопроектів, які ще не розглядалися", - зауважив заступник голови комітету. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-