Політики не зробили нічого, аби переконати голландців - експерт

Політики не зробили нічого, аби переконати голландців - експерт

Укрінформ
Українські політики і посадовці навряд чи зроблять серйозні висновки з негативного для України результату референдуму в Нідерландах, бо він не впливає на електоральні настрої в Україні.

Таку думку в коментарі Укрінформу висловила директор фонду "Демократичні ініціативи ім. І.Кучеріва" Ірина Бекешкіна.

 "Я не думаю, що наші посадовці дуже переймаються тим, як про нас думають за кордоном, бо це не впливає на електоральні результати. Вони навіть не зважають, що про них тут думають, тому серйозні висновки навряд чи будуть зроблені", - сказала Бекешкіна.

Вона зауважила, що результати референдуму в Нідерландах загалом були передбачуваними, оскільки знання, які останнім часом голландці отримували про Україну, були негативними. Водночас політики не зробили "нічого серйозного", аби виправити ситуацію в Україні, щоб поліпшити міжнародний імідж держави.

Коментуючи вплив Росії на результати референдуму в Нідерландах, експерт зазначила, що, очевидно, РФ до того доклала сил і, напевно, вкладала якісь кошти в негативні  публікації про Україну, водночас її вплив не варто перебільшувати.

"Я думаю, якби Україна була успішною, то ніяка Росія це не перебила б. Я б сказала, що Росія роздмухувала реальні негативні факти про Україну", - констатувала Бекешкіна.

Попри це, на її думку, негативний для України результат референдуму слід сприймати об'єктивно.

Фото: fd.nl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-