Референдум у Нідерландах: парламент чекатиме позиції уряду

Референдум у Нідерландах: парламент чекатиме позиції уряду

Укрінформ
Коаліційні партії парламенту Нідерландів вважають, що негативний результат референдуму щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС потребуватиме реакції нідерландського уряду і планують обговорювати наступні кроки після того, як отримають офіційну позицію уряду.

Про це заявили спікери коаліційних партій VVD та PvdA Хан тен Бруке та Міхель Серваес після завершення голосування на референдумі.

" Нам треба почекати результатів. Але ми бачимо резонуюче "ні". Це потребуватиме серйозної відповіді від уряду", - заявив спікер VVD.

Він відзначив, що спочатку будуть оголошені результати, після цього позицію оголосить уряд, а після цього будуть дебати у парламенті.

"Ми робитимемо це поетапно. Є також 27 інших країн, які дивляться нам через плече. Тому це потребуватиме певного часу", - сказав Хан тен Бруке.

В свою чергу спікер іншої коаліційної партії PvdA Міхель Серваес заявив, що його партія, яка проводила кампанію "за" угоду, розчарована негативним результатом референдуму, але якщо офіційні результати визнають голосування чинним воно "має бути враховане".

" З самого початку кампанії до референдуму ми сказали, що чинні результати референдуму будуть враховані нашою партією. Це означає, що принаймні у нинішньому вигляді ратифікація угоди не може бути здійснена", - сказав він.

Водночас, він відзначив, що їхня парламентська партія спочатку очікуватиме формальної відповіді від уряду. За його словами, наступним кроком буде обговорення у парламенті.

Як повідомляв Укрінформ, згідно із попередніми результатами підрахунку голосів, зробленими голландськими муніципалітетами, 61,1 % проголосувати "проти" ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС на референдумі у Нідерландах. Явка склала 32 %. За" угоду проголосували 38,1 % виборців.

Виборча рада Нідерландів оголосить остаточні офіційні результати 12 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-