Міклош не проти очолити Мінфін, але є три умови

Міклош не проти очолити Мінфін, але є три умови

Укрінформ
Екс-міністр фінансів Словаччини Іван Міклош заявив, що дав попередню згоду очолити Міністерство фінансів України і висунув свої умови.

В інтерв'ю НВ він розповів, що цих умов три: перша стосується збереження словацького громадянства, друге - програми майбутнього уряду, третє - його складу.

"Мені дуже важливо, щоб уряд був орієнтованим на реформи і був антикорупційним", - сказав Міклош.

Він зазначив, що навіть якщо його не призначать міністром, він може продовжувати працювати радником.

"Я обговорював цю тему з Мікулашем Дзюриндою, в чиєму уряді я був віце-прем'єром і міністром фінансів Словаччини. Спілкувався з польським реформатором Лешеком Бальцеровичем. Вони приїжджали до Києва два тижні тому і збираються більш інтенсивно включитися в процес реформ в Україні. Обидва вже є радниками Президента, але їх роль буде більшою, особливо Лешека", - заявив Міклош.

У той же час він підкреслив, що Дзюринда і Бальцерович не увійдуть в Кабмін. "Ні. Вони - радники президента", - відповів Міклош на відповідне питання.

За його словами, спікер Верховної Ради Володимир Гройсман підтримав його умови входження в уряд.

"Ми ні про що не сперечалися. Гройсман погодився, що темп реформ треба прискорити, а міністри повинні бути більш активними. Але не все буде залежати від Гройсмана. Так, у нього будуть сильні позиції, але необхідна більшість в парламенті, а для цього доведеться йти на компроміси", - повідомив Міклош.

Він додав, що за останні два тижні кілька разів зустрічався зі спікером.

Нагадаємо, раніше Гройсман, кандидатура якого розглядається на посаду прем'єр-міністра України, заявляв, що бачить Міклоша в майбутньому уряді.

30 березня Гройсман зареєстрував проект закону, згідно з яким іноземному громадянину дозволяється займати посаду міністра фінансів України до 1 травня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-