Порошенко навряд чи розпустить Раду – експерти

Порошенко навряд чи розпустить Раду – експерти

Укрінформ
Згідно з опитуванням, проведеним Інститутом соціально-політичного проектування "Діалог", лише 6% політичних експертів вірять, що Президент розпустить Верховну Раду і оголосить дострокові вибори.

Про це під час презентації результатів опитування поінформував директор інституту Андрій Миселюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За його словами, 74% опитаних експертів прогнозують формування коаліції, яка обере нового Прем’єр-міністра і новий склад уряду.

"Проте 9% вважає, що нова коаліція збереже чинного Прем’єр-міністра. При цьому вірять, що Президент розпустить Верховну Раду і оголосить дострокові вибори, лише 6%. За інший варіант розвитку подій висловились 11% опитаних", - зазначив політолог.

Згідно з опитуванням, більшість експертів вважають, що формування нової коаліції, повне переформатування уряду разом із Прем’єр-міністром є найоптимальнішим варіантом вирішення політичної кризи.

"Більшість експертів (71% опитаних) вважають, що найбільш оптимальним варіантом вирішення політичної кризи є формування нової коаліції, подальше повне переформатування уряду разом із Прем’єр-міністром. При цьому проведенню дострокових виборів віддали перевагу 20% опитаних. 6% експертів побачили вихід з кризи у формуванні нової коаліції, яка б переформатувала уряд і зберегла чинного Прем’єр-міністра", - зазначив Миселюк.

Крім того, за його словами, майже половина експертів вважають, що в нинішніх умовах найбільш реальний формат коаліції двох фракцій – БПП і "Народного фронту".

"46% опитаних експертів вважають, що в нинішніх умовах найреальніший формат коаліції з двох фракцій – БПП і "Народного фронту". В той час, як у можливість відновлення коаліції "Європейська Україна" з усіма її учасниками вірять лише 3% експертів. 23% опитаних бачать можливою коаліцію БПП і "Народного фронту" з однієї або двома фракціями з числа колишніх партнерів", - пояснив політолог.

Як зазначив під час презентації опитування виконавчий директор Центру суспільних відносин Євген Магда, наступний пленарний тиждень буде відзначатися боротьбою за формування нової коаліції і призначення нового Прем’єра.

"Наступного тижня, десь з вівторка, ми будемо бачити достатньо жорстку боротьбу за призначення нового Прем’єра і власне формування коаліції. На жаль, коаліція "Європейська Україна", яка позиціонувала себе як конституційна більшість, виявилась неспроможною дати відповідь на багато викликів. Зокрема, невдала спроба відправити Яценюка у відставку не дала новий імпульс роботі уряду, а фактично ще більше поглибила політичну кризу. Тепер люди, які мають наміри стати новим урядом, будуть працювати практично без часу на розхитування", - зазначив експерт.   

Опитування "Вихід з кризи є: експертна карта рішень" було проведено 1-5 квітня цього року Інститутом соціально-політичного проектування "Діалог" за підтримки громадської організації "Європейська ініціатива". Було опитано 35 політичних експертів і аналітиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-