Експерти не вірять у прем'єрство Яресько чи Яценюка

Експерти не вірять у прем'єрство Яресько чи Яценюка

Укрінформ
Новий Прем'єр-міністр України має поєднувати політику лібералізації з точковою підтримкою перспективних галузей.

Так вважає більшість політичних експертів, опитаних Інститутом соціально-політичного проектування «Діалог», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Більшість експертів - 54% опитаних - вважають, що новий Прем'єр у своїй політиці повинен поєднувати поступову лібералізацію з ефективною точковою підтримкою перспективних галузей. 23% експертів вважають, що його політикою повинна стати повна лібералізація з максимальним обмеженням державного втручання в економіку», - зазначив директор Інституту соціально-політичного проектування «Діалог» Андрій Миселюк, презентуючи результати опитування.

Він додав, що за посилення впливу держави на економіку висловилися 12% опитаних.

За словами Миселюка, при цьому 83% опитаних експертів вважають, що найбільші шанси стати новим Прем'єром є у Голови Верховної Ради Володимира Гройсмана.

«Більшість експертів вважають, що найкращі шанси стати Прем'єр-міністром, отримавши підтримку парламенту, є у Володимира Гройсмана (83% опитаних). При цьому в шанс Наталії Яресько посісти місце голови уряду вірить лише 3%. Такий самий відсоток вірить у можливість Арсенія Яценюка зберегти посаду Прем'єр-міністра за собою», - сказав він.

Миселюк також зазначив, що 40% експертів вважають, що саме Гройсман зможе забезпечити ефективне управління країною для виходу з кризи.

"На думку 40% експертів, забезпечити ефективне управління країною для виведення України з кризи зможе Володимир Гройсман, в той час як Наталії Яресько віддали перевагу 11% експертів. У здатності Арсенія Яценюка вірить 3% експертів. При цьому майже половина опитаних експертів обрали пункт "інший кандидат", - зазначив експерт.

Експертне опитування «Вихід з кризи є: експертна карта рішень» було проведено 1-5 квітня цього року Інститутом соціально-політичного проектування «Діалог» за підтримки громадської організації «Європейська ініціатива». Було опитано 35 кваліфікованих політичних експертів і аналітиків, серед яких - голова правління Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко, політолог Олексій Гарань, гендиректор Комітету виборців України Олексій Кошель, співзасновник і голова правління Центру соціологічних та політологічних досліджень «Соціовимір» Сергій Таран, голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, представник Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-