Президент вірить, що санкції таки допоможуть вивести російські війська

Президент вірить, що санкції таки допоможуть вивести російські війська

Укрінформ
Через російську безвідповідальність зовнішньої політики необхідно створити ефективний механізм безпеки, який зупинив би подібні дії з боку країни-постійного члена Радбезу ООН.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у середу під час свого виступу в Японському національному прес-клубі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я мрію про те, що усі країни, які підтримують Україну, знімуть санкції лише тоді, коли Росія відведе свої війська, коли ми забезпечимо мир та стабільність на сході України", - сказав Порошенко.

Він зауважив, що санкції наразі застосовуються як дуже потужний мотиватор, аби Росія сіла за стіл переговорів і нарешті вивела свої війська з України.

"Санкції - це не мета, це лише інструмент. У нас є значні проблеми з безпекою в Сирії, Придністров’ї. Велика проблема з міграцією. Але в чому причина та джерело цих проблем? Російська безвідповідальність зовнішньої політики. Ніхто не знає, яка країна буде наступною. Ось чому нам слід створювати ефективний механізм безпеки, який зупинив би подібні дії з боку країни, яка є постійним членом Ради безпеки ООН", - наголосив Президент.

Порошенко також висловив сподівання, що під час свого найближчого візиту до Росії прем’єр-міністр Японії використає усі можливості, аби мотивувати Кремль виконувати Мінські домовленості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-